27.4.2017

Katin kirjanurkka - Pekka Ervastin erätarinoita

Pekka Ervasti: Paska reissu - mutta tulipahan herkuteltua, Kustannusosakeyhtiö Otava 2017, 128 s.

Kaupunkiympäristössä lapsuuden ja nuoruuden viettäneenä on ollut mahtava päästä asumaan luonnon ja hiljaisuuden äärelle. Samalla, kun puutarhanhoito on noussut rakkaimmaksi harrastukseksi on ollut upeaa todistaa luonnon ihmeellisyyksiä aina aika ajoin. No minulle tällaisia upeita elämyksiä on tullut lähinnä eläinmaailman kautta. Suuren pöllön kohtaaminen todella läheltä, mustan korpin majesteetillinen olemus ja lepakoiden saalistusretket hämärissä ovat olleet niitä sykähdyttävimpiä kokemuksia. 


Hui, Pekka Ervastin kirjan nimi Paska reissu - mutta tulipahan herkuteltua on aika hurja mutta sisältö ei onneksi ole sitä mitä tuo nimi antaa ensin olettaa. Kirjan erätarinoita on mielenkiintoista lukea ja tottahan se on, kaikki reissut eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Tärkeintä kuitenkin on se, että vastoinkäymisistä ottaa opiksi, vai mitä!



Kirja on kovakantinen, rennolla otteella kirjoitettu ja sisältö on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Kirjan loppupuolella on upea valikoima ruokaohjeita, joilla loihtii aitoa eräruokaa. Maistuisiko hirvistroganov, Pekan simppeli savukalasoppa tai vaikka riekkopata? 



Pekka Ervasti on alunperin kotoisin Kuusamosta ja kokenut eränkävijä. Tekstistä huokuu monien ärräpäiden lisäksi aito välittäminen luonnosta ja luonnonantimista. Kirjan mukana pääsee osalliseksi erilaisiin eräseikkailuihin, niin hyvässä kuin ei-niin-hyvässä... mutta Ervastin sanoin: P.... reissu voi olla se paras reissu! :-)


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!